De 'beste' vermogensbeheerder?

Heeft u vermogen, of wilt u vermogen opbouwen? Bent u op zoek naar de ‘beste’ vermogensbeheerder en wilt u een goed onderbouwde keuze maken?

HEMERA Finance kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. We hebben de afgelopen tijd informatie verzameld van verschillende vermogensbeheerders. Daarbij hebben we ook met verschillende vermogensbeheerders mogen praten. Uit deze verkregen informatie is o.a. een lijst ontstaan van verschillende vermogensbeheerders met hun behaalde rendementen over de afgelopen jaren. Op deze lijst staan vermogensbeheerders die het prima doen en vermogensbeheerders die het wat minder doen. Dit zegt iets, maar niet alles. We hebben ze ook vergeleken op het beleid wat ze voeren, de kosten die ze in rekening brengen, etc.

Onze conclusie

De meeste vermogensbeheerders hebben een gemiddeld rendement behaald van ergens tussen de 5% en 6% per jaar over de afgelopen 7 jaar. Uiteraard heb je er altijd een aantal die boven het gemiddelde uitkomen en een aantal die eronder zitten.

Dan heb je vermogensbeheerders die het ieder jaar gemiddeld doen. Deze kennen geen enorme uitschieters. Deze behalen niet het ene jaar 10% en het andere jaar -10%. Dit kan voor beleggers wenselijk zijn. Waarom zou ik enorme risico’s nemen als mijn rendementsdoelstelling 4% netto per jaar is? Dit is overigens ook het percentage waar wij in onze financiële planning mee rekenen.

Verder zijn er vermogensbeheerders die een beschermingsstrategie hanteren. Bij een dalende beurs zouden hun portefeuilles minder last moeten hebben van een dalende beurs. Maar is dat ook zo?

Kortom, veel vragen bij het vinden van de juiste vermogensbeheerder. HEMERA Finance helpt u graag bij het vinden van de juiste vermogensbeheerder voor u, waarbij wij graag de rol van relatiebeheerder willen vervullen en ervoor willen zorgen dat u op de juiste plek zit.

Als u moeite heeft met bovengenoemde zoektocht, neem dan contact met ons op.

Erwin Bouwmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *